söndag 16 november 2008

Det är service det

Ibland förvånar effektiviteten i det här landet. Igår tänkte jag åka förbi sattelit-TV bolaget för att beställa installation och kanalpaket så att jag kan hålla mig ajour med vad som händer i världen (eller så var det bara för att kunna följa de senaste nigerianska såporna). Hur som helst klev jag in på kontoret och uppgav mitt ärende. Jag hade förväntat mig att det skulle vara ungefär som när jag försökte beställa internetuppkoppling till mitt hus, dvs. jag skulle beställa, de skulle lova att komma inom några dagar, och en dryg vecka senare skulle jag fortfarande vänta. Men icke denna gång. En kvart senare står installatören med en parabol under armen och väntar på att jag ska köra hem honom till mig. Eftersom jag inte riktigt räknat med riktigt så snabba puckar hade jag givetvis inte tillräckigt mycket kontanter med mig, men det la installatörens chef gladeligen ut för min del. Sagt och gjort, jag körde hem grabben och några timmar senare hade jag fungerande sattelit-TV hemma. Får man den servicen från våra svenska leverantörer, eller för den delen någon annanstans?



Nöjd parabolägare
Apropå service - som så många andra av de privilegierade västerlänningarna här har jag en hushållerska. Föga förvånande känns det ganska märkligt att ha en person som går omkring och plockar upp, städar och diskar efter en varje dag. Men den känslan kanske man vänjer sig vid. Det gäller väl bara att se upp så man inte börjar ta servicen för given. Hur som helst är Pascaline alldeles utmärkt på att laga mat så frågan är: hur behåller man matchvikten?

1 kommentar:

Unknown sa...

I Thailand hade jag exakt samma service med parabolen, helt suvve!!!
Sen fick man allt hemkört, från vatten till gas till städning, lite skillnad från här hemma. Så njut av det så länge det varar :-D